Nu är första omgången knäckebröd redan slut och två veckor kvar till jul. Testar en annan variant.
50 gr jäst
5 dl ljummet vatten
3 tsk salt
0,5 dl mörk sirap
4 msk fänkål
1 msk kummin
1 msk korianderfrön
5 dl rågmjöl
5 dl rågsikt
5 dl grahamsmjöl
mjöl till utbakningen
Smula jäst i en bunke, rör ut med sirapen och vatten. Mortla kryddorna. I med resten och låt gå en bra stund i degblandaren. Låt det jäsa ett par timmar i rumstemperatur. När det börjar närma sig så på med ugnen på 200 grader.
Kavla ut en bit riktigt tunt och nagga med en gaffel eller använd kruskavel. Upp på en plåt - det behöver inte jäsa - och in i ugnen i ca 8 min.
50 gr jäst
5 dl ljummet vatten
3 tsk salt
0,5 dl mörk sirap
4 msk fänkål
1 msk kummin
1 msk korianderfrön
5 dl rågmjöl
5 dl rågsikt
5 dl grahamsmjöl
mjöl till utbakningen
Smula jäst i en bunke, rör ut med sirapen och vatten. Mortla kryddorna. I med resten och låt gå en bra stund i degblandaren. Låt det jäsa ett par timmar i rumstemperatur. När det börjar närma sig så på med ugnen på 200 grader.
Kavla ut en bit riktigt tunt och nagga med en gaffel eller använd kruskavel. Upp på en plåt - det behöver inte jäsa - och in i ugnen i ca 8 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar