Det här är en het kola som de vuxna får ha för sig själva.
50 gr smör
3 dl grädde
3 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
0,5 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
1 kryddmått cayennepeppar
starka ungerska (?) paprikaflingor
flytande margarin eller rapsolja
I med alla ingredienser utom paprika. Använd en digital kökstermometer. Låt koka upp till 140 grader. Häll upp i en smörjd/oljad form och strö de starka paprikaflingorna över. Låt det stelna och skär upp i bitar.
Bra att veta om kola: Vid 120 grader så är den klar men mjuk när den svalnar. Når kolan en temperatur på 140 grader blir den hård. Den blir också svårare att skära så var beredd att skära upp den innan den har svalnat allt för mycket. Kolan kokar fortare i en bred kastrull. Man bör inte göra för stora satser. Om du vill ha mer kola så gör ett annat recept och koka bredvid.
50 gr smör
3 dl grädde
3 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
0,5 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
1 kryddmått cayennepeppar
starka ungerska (?) paprikaflingor
flytande margarin eller rapsolja
I med alla ingredienser utom paprika. Använd en digital kökstermometer. Låt koka upp till 140 grader. Häll upp i en smörjd/oljad form och strö de starka paprikaflingorna över. Låt det stelna och skär upp i bitar.
Bra att veta om kola: Vid 120 grader så är den klar men mjuk när den svalnar. Når kolan en temperatur på 140 grader blir den hård. Den blir också svårare att skära så var beredd att skära upp den innan den har svalnat allt för mycket. Kolan kokar fortare i en bred kastrull. Man bör inte göra för stora satser. Om du vill ha mer kola så gör ett annat recept och koka bredvid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar