Rilette
- 1 kg fläskkarré
- 2,5 dl vin
- 1 tsk rosmarin
- 10 svartpepparkorn
- 1 lök
- 1 morot
- 4 vitlökar
Köttet skärs i bitar och läggs i en stekgryta. I med vin, lök och morot och kryddorna. På med locket och in i ugnen, 150 gr, i tre - fyra timmar. När det är riktigt långkokt tas köttet upp och mosas med en gaffel. Tillsätt lite av löken och mosa i. Därefter så packas kötttrådarna i små glasburkar och en del av den feta buljongen från koket hälls på. Fettet flyter upp och stelnar och skydddar köttet. Det vinner på att stå minst några dar och kan hålla en månad i kylskåp.
Faktum är att den blev aningen torr. Man skall nog ha med mer av buljongen och kanske mosa ner lite mer av grönsakerna än vad jag gjorde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar