Populära inlägg

lördag 13 november 2010

Fasan i cidersås del 2



Fasan i hemgjord cider. Jag hittade lite olika recept på nätet och försökte få ihop något som passade. Började med att blanda ihop en pastadeg på förmiddagen och ställde svalt i skafferiet.

Receptsökningen slutade med att fasanen bryntes med smör i gryta och sattes in i 175 gradig ugn i 40 min. Under tiden påbörjas såsen genom att hälla en flaska cider i en kastrull. Ett par skalade scharlottenlökar läggs i med ett tärna äpple. Två lagerblad får simma med.

Alla barnen till pastamaskinen och pinnstolarna får duga som torkställning så att pastan får torka till lite innan kokningen.


Ett par morötter och palsternackor klyvs till stavar och in i ugnen - tills de får färg.

När fasanen stått färdigt styckas ätbara bitar som bröst, lår och vingar och läggs på eftervärme i ugnen under en folie. Skrovet styckas och får koka med i såsen en 20 min. Ett dussin brysselkål fick hänga med också och en skvätt grädde. Såsen silas och brysselkålen serveras till. En smakrik vit bourgogne får kompensera uppläggningen.

Fasan för tre:
1 Fasan
0,5 l torr cider
1 Äpple
3 Charlottenlökar
12 Brysselkål
2 dl Grädde
2 Morötter
2 Palsternackor
Salt
Peppar
En klick smör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar