Populära inlägg

fredag 12 november 2010

Rådjurslever

Det blev ett rådjur också. Jag sparade lever och hjärta vid urtagningen och stekte upp till lunch. Jag har liksom fått smak på lever under senare år. Säkert en hel rad vuxenpoäng.

Nyligen åt vi grillad kalvlever på en ruccolabädd med citron i de judiska kvarteren i Rom. En färsk rådjurslever vid slagbordet i torpet står sig väl i jämförelse. Halvcentimeter tjocka skivor i en het panna med smör, peppar och havssalt. Enkelt och en smakupplevelse.

Hjärtat delades och sköljdes ur. Salt, peppar och en stekpanna. Det fick bli smörgåspålägg när jag kom hem från morgonjakten dagen därpå.


Så här ser entrén ut till största matupplevelsen i Rom. På två besök hann vi med friterad kronärtskocka, buffelmozzarella, komage, grilltallrik (som fick ersätta komagen), ett par pastarätter och så kalvlevern...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar