Populära inlägg

fredag 26 november 2010

Lammhjärta


Jag kunde inte låta bli att få med mig ett par lammhjärtan i påsen häromdagen. Har inte provat innan men jag ser att det finns lite spännande recept på fyllda hjärtan m.m. på bloggarna. Kommer sent hem en fredag och hinner inte med några långa processer. Det fick bli en improvisation.

Lammhjärta för två:

  • Tre lammhjärtan
  • 1 dl rödlöksmarmelad
  • Rosmarin, peppar och salt
  • 1/2 - 1 dl rött vin eller madeira
  • Kalvfond

Hjärtana klyvs och sköljs. Borde säkert ha marinerats men det hann jag inte. Steks i panna och marmeladen vid sidan om. På med kryddor och mot slutet av stektiden så späs marmelad och steksky med vinet för att få en sås. En skvätt kalvfond i såsen.
Jag gillar det här men den andra hälften tyckte det var lite för hårt kött. Det är ju en muskel och det känns.  Hjärtat är fast i köttet och smakar egentligen inte inälvor.

Rödlöksmarmeladen? Ja det är en annan historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar