Populära inlägg

måndag 23 september 2013

Plommonläder - Godis av plommon

När plommonen tynger grenarna och du inte vet hur du skall bli av med dem - testa att göra plommonläder. Camilla Plum hade ett kul recept i "Mad der holder".

1,5 kg plommon utan kärnor
0,5 kg socker

Koka plommonen med en liten skvätt vatten tills de blir mosiga och tillsätt sockret. Ha inte i mer vatten än att plommonen precis kommer igång och löser upp sig själva. Låt det småkoka i 20 min tills fruktköttet är upplöst. Rör om då och då så att sockret löser sig.

Mixa frukten så att det blir lite jämnare. Lite skalbitar är bara bra för konsistensen.

Häll upp smeten på bakplåtspapper, ca 0,5 cm tjockt. Nu skall det torkas och det kan göras i ugn på 50 gr. i ca 8-12 timmar eller ställ ut plåten i starkt solsken.

Förvaras ihoprullat i sitt papper i en plastpåse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar