Populära inlägg

tisdag 18 oktober 2011

Svampmacka med kalvbräss och grillade lammhjärtan


Trattkantareller i knippen och några gula. Den årliga svamputflykten i södra skärgården gav korgarna fulla. Jag drabbas av svampmani och kan inte sluta plocka. Rensningen är som vanligt lite tyngre men med ett glas vin och trevligt sällskap så kommer man långt.




Jag tog med lite roliga bitar från hötorgshallen på svampresan; kalvbräss och lammhjärtan.

Svamptoast med kalvbräss
3 hg kalvbräss
Trattkantareller
Brödskivor
smör
Salt och peppar

Lägg kalvbrässen i kallt vatten en timme eller två. Blanchera, ja - eller koka upp, brässen i saltat vatten ca 10 min. Ta upp den och dra bort hinnorna. Det är pilligt och jag ger upp lite för tidigt.

Stek brödskivorna i lite smör så att de får lite färg. Förväll svampen i stekpannan.
Lägg i en smörklick med svampen och ner med saltad och pepprad kalvbräss. Låt det steka ihop tills kalvbrässen får lite färg.




Skiva upp på brödskivorna och strö nystekta trattkantareller ovanpå.

Ett vitt smakrikt vin passar bra. Vi tog Hyttings vitvin från 2009 som börjar få en gyllengul färg och en bra mognad.


Lammhjärtanen? De slängde vi på grillen dagen efter. Kluvna, skjölda och med salt, peppar och lite rosmarin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar