Jag tog med lite roliga bitar från hötorgshallen på svampresan; kalvbräss och lammhjärtan.
Svamptoast med kalvbräss
3 hg kalvbräss
Trattkantareller
Brödskivor
smör
Salt och peppar
Lägg kalvbrässen i kallt vatten en timme eller två. Blanchera, ja - eller koka upp, brässen i saltat vatten ca 10 min. Ta upp den och dra bort hinnorna. Det är pilligt och jag ger upp lite för tidigt.
Stek brödskivorna i lite smör så att de får lite färg. Förväll svampen i stekpannan.
Lägg i en smörklick med svampen och ner med saltad och pepprad kalvbräss. Låt det steka ihop tills kalvbrässen får lite färg.
Skiva upp på brödskivorna och strö nystekta trattkantareller ovanpå.
Ett vitt smakrikt vin passar bra. Vi tog Hyttings vitvin från 2009 som börjar få en gyllengul färg och en bra mognad.
Lammhjärtanen? De slängde vi på grillen dagen efter. Kluvna, skjölda och med salt, peppar och lite rosmarin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar