Det är kul att kunna spara lite av höstens överflöd i skafferiet. Vi fick jättefina päron som vi först tänkte musta men det bästa man kan göra med päron är nog att lägga in dem.
Inlagda päron
10 små päron
200 g socker
5 dl vatten
1,5 dl Cognac
Karamellisera sockret genom att smälta det i en gjutjärnsgryta eller liknande. När det bubblar och blivit lite brunt så slås vattnet på. Försiktigt för sockret är riktigt varmt nu. Lägg i päronen och sjud dem tills de är mjuka. Två, tre timmar. Tillsätt cognac och fyll rena burkar med päron och lag. Låt det svalna.
Koka gärna en chokladsås till.
1 dl kakaopulver
1 dl vatten eller mjölk
1 dl strösocker.
I med ovanstående och koka tills sockret har löst sig.
Skall päronen sparas längre kan man ha i konserveringsmedel.
ofiltrerat.se löper ut 1 september 2024
5 månader sedan
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera