Populära inlägg

söndag 2 oktober 2011

Cognacspäron

Det är kul att kunna spara lite av höstens överflöd i skafferiet. Vi fick jättefina päron som vi först tänkte musta men det bästa man kan göra med päron är nog att lägga in dem.

Inlagda päron
10 små päron
200 g socker
5 dl vatten
1,5 dl Cognac

Karamellisera sockret genom att smälta det i en gjutjärnsgryta eller liknande. När det bubblar och blivit lite brunt så slås vattnet på. Försiktigt för sockret är riktigt varmt nu. Lägg i päronen och sjud dem tills de är mjuka. Två, tre timmar. Tillsätt cognac och fyll rena burkar med päron och lag. Låt det svalna.

Koka gärna en chokladsås till.

1 dl kakaopulver
1 dl vatten eller mjölk
1 dl strösocker.

I med ovanstående och koka tills sockret har löst sig.

Skall päronen sparas längre kan man ha i konserveringsmedel.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera