Kolla in vilken firre. Äldsta dottern drog vinstlotten. Vidvinkelobjektivet förvränger perspektivet lite. Säkert ett par kilo orensad.
Barnen ryser när de petar på rovdjurets gröngula skimrande skinn. Det åker av och filerna in i frysen tills tiden är inne.
Quernellernas tid var i kväll.
Gäddquerneller
0,4 kg gäddfiler med så mycket ben borta som möjligt
0,5 kg laxfilé
3 dl grädde
6 ägg
salt och vitpeppar
Fisken i bitar med ägg och kryddor. Mixas i matberedaren och grädden hälls på försiktigt medan knivarna går. Krydda tills det blir lite sting. Mixa tills smeten blir lite fast.
Forma fina fiskbullar med två skedar och klicka ner i en stor kastrull med vatten. Låt de sjuda en stund.
Koka ihop fiskbuljongen och ha som bas i en vit sås med lite sting i, kanske cayennepeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar