Populära inlägg

tisdag 21 juni 2011

Tomatketchup

En tomatketchup till sommarens grillning

10 tomater
3 röda lökar
6 vitlöksklyftor
6 kryddnejlikor
1/2 msk örtsalt
10 svartpepparkorn
3 lagerblad
1 dl balsamvinäger
2 tsk paprikapulver
1/4 torkad pepparfrukt
1-2 msk strösocker
Ev. konserveringsmedel

Hacka löken. Skär tomaterna i bitar och skär ur "stammen" - den gröna infästningen. I med tomaterna och löken i en tjockbottnad kastrull. Stöt peppar och nejlikor i en mortel och själp i tillsammans med övriga ingredienser. Låt det puttra kanske en timme eller så för att koka ihop till en tjockare konsistens. Mixa och häll upp på rena burkar.



Skall det sparas på burk kan man ha i konserveringsmedel. Annars ställ i kylen eller frys in i portionsförpackningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar