Populära inlägg

söndag 29 maj 2011

Limoncello - efterrätt och digestif i ett


Första gången jag smakade en Limoncello var nog under en tågluff till min italienska kompis Piero som bodde i Milano. Kommer i håg hur jag bottnade redan vid pastan utan att förstå den komplicerade itelienska menyn. Artig som jag är fortsatte jag ändå med varmrätten.

Det behövdes en digestif när tallrickarna dukats bort. Limoncello! Söt, syrlig, stark och iskall.

Limoncello

Ekologiska citroner
Brännvin eller vodka
Vit sirap

Skala försiktigt skalet av citronerna med en potatisskalare. Försök att inte få med så mycket av det vita. Det smakar beskt. Stoppa ned skalen i en burk och slå på brännvin så att det täcker. Låt det hela stå någon månad eller två. Spä ut cítronessensen med mer brännvin och häll i vit sirap efter smak. Lägg flaskan i frysen och slå upp en liten efter maten.

1 kommentar: