För oss som vill ha en ursäkt för att ha blockchoklad hemma i skafferiet så kan det funka med planer på att doppa syltade apelsinskal i smält choklad. Om det nu finns kvar lite choklad så kommer här ett recept om planerna skulle komma till stånd.
Ekologiska apelsiner
Socker
Mörk choklad
Tvätta av och skrubba apelsinerna. Skär av skalet i remsor och lägg dem platt mot en skärbräda. Lägg kniven parallellt med skalet och skär försiktigt bort så mycket av det vita som möjligt. Det är beskt och tillför ingenting.
Koka under tiden upp en lag på två delar socker och en del vatten. I med apelsinskalen och låt dem ligga och puttra en 30 min. Ta upp dem och lägg dem på ett galler eller på en tallrik så att överflödig sockerlag rinner bort. När de är torra, typ dagen efter, så doppas de i smält choklad, får stelna och serveras till kaffet.
ofiltrerat.se löper ut 1 september 2024
5 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar