Halsen, slaksidorna och putsbitar av haren har egentligen gjort sitt och varit basen i en fond som stått och puttrat hela eftermiddagen. Fonden blir en rödvinssås till resten av haren. Men när man väl silat bort grönsaker och harbitarna ur fonden så testar jag att peta bort köttet. Ner i en liten kastrull och gaffla det i en jämn pasta av små köttrådar. Lite kryddor i form av salt och peppar och en matsked ankfett. Det här får stå och puttra på svag värme en halvtimme eller så. Därefter pressar jag ned det i en gammeldags konservburk och häller på ytterligare drygt en matsked ankfett som täcker köttet från syre. Hela konservburken kör jag ner i en stor kastrull, täcker med vatten och låter stå att koka en bra stund så att allt blir pastöriserat. Den håller nog ett par veckor minst så den kan vi ge oss på som ett drinktilltugg nästa helg till exempel.
ofiltrerat.se löper ut 1 september 2024
5 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar