Så var det dags. Ett ögonblicks dåligt samvete för att inte jaktkompisen får vara med - men det gick över. Han sköt väl ingenting ändå...
Riporna från i höstas skall bli en förrätt på en födelsedagsmiddag. Efter att ha hängt ett par dar (se Dalripa del 1) har de legat i frysen utan att rensas. Det blir inte mycket till recept men så här gjorde jag i alla fall.
Fåglarna plockas. Dra bort alla fjädrar över buken och låren. Skinnet skall sitta kvar så att fettet kommer med i stekpannan. Lägg ett snitt över bröstet längs med bröstbenet och skär ut filéerna försiktigt.
Under tiden kan man koka ihop en liten sås. I det här fallet på ett syrligt blåbärsvin från 2006 lite rotfrukter och fond.
Värm pannan ordentligt. Se till att det är dukat och att ungarna har något att göra. I med bröstfileér och lår på hög värme. Salt och peppar. Det skall vara rött och lite blodigt.
Ett mustigt Rhonevin till det. Crozes Hermitage från Alain Graillot.
Det till höger? En hemkokad Belgisk Saison - Say Soon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar