Populära inlägg

söndag 17 augusti 2014

Jonnas Gelato - Chokladglass med kanderade mandlar

Italiensk chokladglass. Italiensk glass är inte så fet som vår gräddglass. Genom att värma upp glassmeten och dessutom ha i lite potatismjöl så blir konsistensen krämig även utan grädde.

Glass
3 äggulor
1 msk potatismjöl
5 dl mjölk
1 dl strösocker
½ nypa salt
½ dl kakao
1 tsk kardemumma
½ tsk kanel

Kanderade mandlar
1 dl mandlar
0,5 dl rörsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop alla ingredienser och värm upp till 85 grader. Håll koll på temperaturen annars blir det omelett eller i alla fall äggröra. Kyl ner ordentligt och frys i glassmaskinen.

Smält sockret i en stekpanna med vaniljsocker och lägg i mandlarna. Passa noga så att det precis börjar brännas. Låt därefter svalna och hacka upp i bitar. Rör ner mandelkrosset i glassmaskinen den sista stunden.

Lite hemgjorda rån skulle kanske passa bra.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar