Populära inlägg

torsdag 1 september 2016

Persilje pesto

Jag har en odlingslåda som sväller över av persilja. Man kan ju frysa in till någon annan gång men varför inte en pesto.

Pesto funkar till mycket. På en macka. Till en snabb pasta eller på kycklingbrösten i ugnen.

I vanliga fall görs den på basilika och pinjenötter men nu blir det persilja och vad som finns i skafferiet.


En rejäl bunt slätbladig persilja
Vitlöksklyftor
Nötter eller lite solrosfrön om det kniper
Parmesan
Olivolja
Salt och svartpeppar

Nyp av bladen. Stammarna kan man spara till en gryta eller fond för att ge mer smak. Grovhacka vitlöken och nötter och riv i parmesanosten. Mixa med olivolja tills konsistensen blir bra. Smaka av med salt och peppar.

Sleva upp i glasburkar och toppa med olivolja. Håller en eller ett par veckor i kylen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar