Fredagsmys med lammhjärtan och rösti.
Svampfyllda Lammhjärtan för fyra:
ca 1 kg hjärta, eller ett var
1 dl förvällda trattkantareller
15 cm purjolök
Rosmarin
Salt och svartpeppar
Smörklick
Sätt ugnen på 180 grader. Hacka upp purjon och stek ihop med svampen. Krydda ordentligt med rosmarin, flingsalt och nymald svartpeppar. Låt det svalna lite. Skölj ur hjärtanen. Det kan finnas lite levrat blod i kamrarna. Fyll håligheterna med purjon och svampblandningen. Stek i pannan. De största först så att de får lite försprång. Sedan in i ugnen 20-30 min.
Rösti:
Fast potatis
Salt
Smör
Riv potatisen grovt. Salta och låt det stå lite. Lägg i en klick smör i stekpannan och tryck ut en hög potatisriv till en mindre pannkaka som är en halv centimeter tjock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar