Populära inlägg

lördag 3 december 2011

Långsam lammrulle med kryddig köttfärs


Jag fick en lammbringa över från helgen och tänkte att den kan man väl improvisera lite med. Det blev nu rätt bra så håll till godo.

Lammbringa måste benas ut innan man kan rulla ihop den. Det är en hel del jobb så fråga om de kan göra det i köttdisken. Iden med lammrulle är enkel. Rulla ihop lammbringan med en köttfärsröra som fyllning. Ungefär som en rulltårta.

Till köttfärsen kan man nog kombinera lite hur som helst.

Lammrulle
1 lammbringa på ca 1 kg
0,3 kg köttfärs
1 dl förvällda trattkantareller
1 röd paprika
1 gul lök
1/2 squash
5 fint skurna vitlöksklyftor
1/2 citron
Paprikapulver
Rosmarin
Oregano
Timjan
Salt och svartpeppar
En skvätt vin

Hacka upp grönsakerna. Bryn i lite smör. I med kryddorna och svampen och låt det steka ihop lite. Slå i en skvätt vin och en halv pressad citron. Låt det svalna lite och blanda tillsammans med köttfärsen i en bunke. Bred ut den kryddade köttfärsen på insidan av lammbringan och rulla ihop. Bind om med ett snöre så att paketet håller ihop.

Lammbringan är fett och kan lätt bli lite segt. Samtidigt så är det väldigt gott när det blir lite krispigt. Eftersom det är vardag fixar jag till det hela efter att barnen lagt sig. In i ugnen över natten på 80 grader i en stekgryta med lock. På morgonen kyler jag ner det i vattenbad och sparar det till middagen. När jag kommer hem åker det in i ugnen på 180 grader så att ytan blir fin och rullen serveringsvarm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar